Kundservice stängt från klockan 12, torsdag   Läs mer

Jag kände mig välkommen från dag ett

Jag kände mig välkommen från dag ett

–  Det är ändå något visst med Småland, säger Martina, som blev hemvändare i våras efter att ha pluggat på annan ort. Här känner jag mig hemma.

Nu bor hon med man, hundar, lantbruksdjur och nystartat företag på en gård utanför Vetlanda. Sedan några månader tillbaka jobbar hon som miljöingenjör på Njudung Energi.

Martina har alltid varit intresserad av naturen och hur saker och ting hänger ihop. Det blev naturvetenskaplig linje på gymnasiet och därefter studier på civilingenjörprogrammet i miljö- och vattenteknik i Uppsala. Ett stort djurintresse fick henne att även utbilda sig till sjukgymnast för hund och i det gemensamma familjeföretaget har hon också möjlighet att jobba med hundar, som ett extraarbete.

Om första tiden på Njudung Energi berättar Martina så här:

–  Jag blev verkligen väl mottagen som ny, säger Martina. Alla är jättesnälla och trevliga, man kände sig välkommen på en gång. Mycket hade vi ju testat att göra på skolan, men det finns ju så mycket att lära sig och det känns som man tillåter mig att ta mig tid för det här. Och det är ju viktigt när det är första ”riktiga” jobbet.

Martina upplever att både hennes chef och övriga kollegor har tagit sig tid att introducera henne. Hon har fått sitta med på möten och fått god tid på sig att lära känna kollegor och komma in i arbetet. Efter några månader på plats var hon också med på företagets gemensamma introduktionsdagar, där hon dels fick träffa andra nyanställda, men också bredare kunskap om företaget. En del i introduktionsdagarna är en bussresa för att de nya medarbetarna ska få se övriga arbetsplatser i Vetlanda och Sävsjö.

Mixen av teori och praktik lockade Martina att söka jobb på Njudung Energi och det har blivit som hon tänkte sig. Hennes tjänst innebär dels provtagningar ute i fält, men också rapportering och administration samt att vara en resurs i diverse miljöprojekt.

Vill du också bli en av oss på Njudung Energi? Välkommen att kontakta vår HR-chef Susanne Hedberg. Vi kanske inte har en ledig tjänst just nu, men vi sparar gärna din ansökan.