Vikarierande redovisningsekonom

7 november, 2019

Vikarierande redovisningsekonom

Om dig

Vi söker dig som lägst har en gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning gärna med praktisk erfarenhet av bokföring, redovisning och moms. Du behöver ha grundläggande kunskaper i Excel och gärna erfarenhet av bokförings-/affärssystemet Unit4 Business World.

Som person tror vi att du är självgående, har sinne för noggrannhet och förmåga att skapa struktur, du håller dig lugn i stressade situationer. Då du kommer att jobba i en bolagsövergripande stödfunktion ser vi det som viktigt att du har en god samarbetsförmåga.

Om tjänsten

Ekonomiavdelningen sköter redovisning, bokslut, skatter och rapportering för de kommunala energibolagen i Vetlanda och Sävsjö kommuner. Du kommer i huvudsak jobba med att säkerställa den ekonomiska administrationen kring koncernens bolag Njudung Vetlanda Elnät AB. Det innebär att du kommer att jobba med:

  • Att upprätta bokslut 3 ggr per år, inklusive årsbokslut
  • Moms- och energiskattedeklarationer
  • Kundfakturering
  • Leverantörsreskontra
  • Löpande bokföring
  • Likviditetsprognoser
  • Fordonsadministration

Som redovisningsekonom blir du en del av ett team om sju personer som ledas av ekonomichefen. Dina kollegor har tillsammans mycket erfarenhet att dela med sig av och kommer att finnas som ett stöd i din vardag.

Tjänsten är ett föräldravikariat som kommer att pågå cirka ett år. Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast 24 november.

Om Oss

Njudung Energi – vilka är vi?

Vi är ett gött gäng som jobbar tillsammans för en hållbar framtid. Med fyra kommunägda bolag, fem olika affärsområden och drygt 120 medarbetare sätter vi gemensamma mål och jobbar för att Sävsjö- och Vetlandabor får den bästa servicen inom våra verksamheter. I vårt varumärke ingår elnät, elhandel, miljö och återvinning, fjärrvärme, vatten och avlopp och bredband.

Innovation och affärsmässighet är viktigt för oss. Vi ser våra medarbetares olika bakgrund, personligheter och kompetenser som en viktig framgångsfaktor. Samverkan skapar hållbara lösningar i och mellan våra affärsområden.

Miljöarbete är en naturlig del i vår vardag, liksom ett fokus på trygg och säker arbetsmiljö.

De flesta av våra medarbetare arbetar på, eller utgår ifrån, våra huvudkontor i Vetlanda och Sävsjö och vi strävar alltid efter att vara goda ambassadörer för de kommuner vi arbetar i.

Njudung Energi är Höglandets största energibolag och vi omsätter ungefär 450 miljoner årligen. Vi genomför investeringar i egen verksamhet för cirka 100 miljoner.

Tillsammans skapar vi en hållbar framtid

Välkommen med din ansökan senast 24 november 2019 till redovisningsekonom@njudung.se

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ekonomichef Ove Edin, telefon 072-084 32 65.