Labbet stängt vecka 30   Läs mer

Bryr du dig om ditt elavtal?

7 mars, 2018

Bryr du dig om ditt elavtal?

Den kalla väderleken har gjort att det rörliga elavtalet blivit nästan 10 öre dyrare den här månaden. Kanske har det fått dig att fundera på hur du kan få det mest förmånliga elavtalet just för dig? Kontakta Njudung Energi så hjälper vi dig!

Det du bör du ta ställning till är om du vill ha ett fast eller ett rörligt avtal. Fast avtal är säkert, du vet vad du får för pris för en längre tid framöver. Ett rörligt avtal innebär en möjlighet, men också en risk. Sjunker priserna för el och elcertifikat så sjunker även elpriset. Om priserna på marknaden istället går upp, då stiger även det rörliga priset. Just nu är kylan en bidragande orsak till att priset gått upp.

          Att elpriset går upp när det blir kallare ute är helt normalt, säger Phillip Harbrecht, elsäljare på Njudung Energi. Från förra månaden har priset gått upp nästan 10 öre, från 37,97 till 46,62 öre per KW.

Men hur intresserad är du egentligen av ditt elavtal?

Vi gissar att du inte är så jätteintresserad, för så tänker väldigt många… El ska funka och när fakturan kommer ska det inte vara för dyrt, det räcker för de flesta, det vet vi av erfarenhet. Att sätta sig in i alla bakomliggande faktorer till varför priset är som det är, blir ofta överkurs.

          Ja, om du vill veta allt om elpriser och påverkansfaktorer blir det mycket information, men du behöver verkligen inte sitta på all kunskap själv för att hitta ett bra avtal, säger Phillip. Här på Njudung Energi har vi koll på elpriserna!

Phillips bästa tips är att kontakta Njudung Energi om du känner dig osäker. Vi ser till att du får det förmånligaste avtalet för just dig. Dessutom kan vi förklara för dig som vill veta, hur det här med elpriserna egentligen funkar.