Earth Hour – Njudung Energi klimatkompenserar

22 mars, 2018

Earth Hour – Njudung Energi klimatkompenserar

Earth Hour – kanske världens största miljömanifestation! Nu kan du bidra tillsammans med Njudung Energi till ett mer klimatsmart samhälle. Gilla/dela inlägget om Earth Hour och klimatkompensation på vår Facebooksida, facebook.com/njudung.se. För varje Gilla- eller Dela-markering vi får på vårt inlägg  klimatkompenserar vi.

Vi klimatkompenserar utsläppet av koldioxid för elanvändningen i ett genomsnittshushåll (cirka 15 000 kWh per år) under ett dygn. Vi gör Earth Hour till Earth Day.  Var med du också och tryck på Gilla-knappen!

Vi ser klimatkompensation som en del i vårt miljöarbete. Som energibolag har vi ett särskilt ansvar för elförbrukningens miljöpåverkan. Vi har investerat i vindkraft, vattenkraft och vårt senaste tillskott för miljön är en solcellsanläggning på kraftvärmeverket i Sävsjö.

Vi hoppas att du som kund också tar ditt ansvar. Förutom att symboliskt släcka lampan på lördag kväll mellan 20.30 och 21.30 och i övrigt hitta energibesparande åtgärder, kan du också se över ditt elavtal och köpa lokalproducerad el från förnyelsebara källor.

Så här går det till

Vi räknar ut hur mycket el ett genomsnittshushåll gör av med under ett dygn. Därefter tittar vi på hur mycket koldioxid (CO2) som släpps ut. I Sverige har vi ren el, så själva elförbrukningen kräver inte så mycket klimatkompensation. Vi väljer därför att se till hela elens livscykel; uppbyggnad, tillverkning och transporter.

Varje Gilla eller Dela = klimatkompensation för elanvändningen i ett genomsnittshushåll under ett dygn.

Vi räknar Gilla och Dela från torsdag klockan 12 till måndag morgon klockan 8.

Vad är klimatkompensation?

Att klimatkompensera innebär att man köper en åtgärd (utsläppsreduktion) som minskar utsläpp av koldioxid någonstans för att kompensera för sina egna utsläpp.

Vi skulle gärna se att hushållen i Vetlanda och Sävsjö blir klimatneutrala. Klimatneutral innebär att det inte blir mer utsläpp än vad världen kan ta hand om.

Vi kommer att återkomma och berätta om resultatet av vår Earth Day här på hemsidan och i sociala medier.