Grattis Paul 80 år!

5 april, 2019

Grattis Paul 80 år!

Paul Andersson är med sina 27 år i vår styrelse en riktig veteran i Njudung-världen! Nästa vecka fyller han 80 år och då vill vi förstås veta lite mer om hur han ser på sina år hos oss.

Varje dag är en tillgång

Paul berättar att han ser varje dag som en tillgång och känner stor tacksamhet till att han får vara med, som en frisk och pigg pensionär. En inbjudan damp ner häromveckan i brevlådan från kyrkan, som det brukar göra till de som fyller 80, men Paul var säker på att inbjudan inte var till honom.

– Det kändes konstigt att få den, för jag känner mig inte som 80 år. Men jag pallrade mig bort till kyrkan ändå. Annars känns det helt okej att fylla år, men däremot kommer jag inte att vara hemma på min födelsedag utan jag kommer att åka till Holland och gå på en blomsterfestival tillsammans med en vän. Sedan firar jag födelsedagen med familjen efter hemkomsten från resan.

Paul är engagerad i mycket och har genom åren suttit med i många föreningar och styrelser.
– Jag är helt säker på att man håller sig ung när man umgås med människor i olika åldrar. Nu är jag också lite engagerad i miljöfrågor, så därför har jag köpt mig en elcykel och det har sänkt mina bensinkostnader rejält!

Lång tid i styrelsen

Paul berättar att han suttit i vår styrelse sedan 1992, både som suppleant, ledamot och vice ordförande. Han har mycket att berätta om sina år i bolaget och han berättar att han minns särskilt en händelse väldigt väl.
– En rolig sak som vi skrattade mycket åt var när vår dåvarande ordförande fastnade i hissen på kontoret. Hissen satt helt fast och det slutade med att vi med gemensamma krafter lyfte upp honom över hisskanten, så det hela slutade lyckligt ändå.

Ligger bakom VETAB

Sedan Paul gick med i styrelsen i Vetlanda Energiverk, som det då hette, har mycket hänt i verksamheten och ett antal namnbyten har också hunnits med.
– När vi senare hette Vetlanda Energi och Teknik var det faktiskt min idé att det blev VETAB. Jag tyckte det var lite lättare att säga och i samband med bolagiseringen flög det bara ur mig.
”Jag har bestämt att det ska heta VETAB!” Det togs emot bra, som tur var. Sen för ett par år sedan blev vi ju istället Njudung Energi och det namnet jag gillade jag, men loggan var jag tveksam till i början.

Det är många beslut som Paul varit med och tagit och ett beslut som togs i styrelsen som Paul var kritisk till, var när ristipparna togs bort i Vetlanda. Men han ändrade sig snabbt när trädgårdstunnorna introducerades och han är nu en stark ambassadör för dessa.
– Tänk så många fina trädgårdar vi har i stan nu, när alla arbetar och påtar inför varje tömning av tunnan. Det är fint att se!

Snobbig VD

– Till sist måste jag bara få berätta om när vi var i tagen att rekrytera en ny VD efter Göran Edman. Av de ansökningar vi fick in var det en som stack ut lite på grund av sin ringa ålder och han kändes spontant för ung för uppdraget. Men trots detta kallade vi in honom till intervju och när han parkerade utanför kontoret stod vi i fönstret och tittade på honom. Han var ytterst välklädd och kanske aningen snobbig i hatt. Men han hade tidigare arbetat på Skanska och hade en bakgrund med byggnadsprojekt, så vi gav honom chansen och se så bra det blev!
Så gick det alltså till när vår nuvarande VD Ola Rosander kom in i bilden.

Paul önskar ge styrelsen och alla medarbetare på Njudung Energi stort beröm som under åren varit goda ambassadörer för bolaget.

Tack och lycka till!

Vi på Njudung Energi vill tacka Paul för den trogna tjänstgöring som han gjort hos oss genom åren och den kunskap och erfarenhet han bidragit med. Även om nu Paul anser sig ha gjort sitt hos oss, så önskar vi honom lycka till i hans fortsätta uppdrag i framtiden.