Störningar i telefonin söndagen den 24 februari   Läs mer

Laddstolpar på plats

25 juni, 2018

Laddstolpar på plats

Tillhör du dem som kör en elbil? Nu erbjuder Njudung Energi möjligheten att ladda lokalproducerad el vid nya laddstolpar i Vetlanda och Sävsjö, för dig som kör extra miljövänligt.

Det blir fler och fler elbilar som rullar på våra vägar och det tycker vi är jättebra. Vem vill inte vara rädd om miljön, liksom? Nu kan du som har en elbil ladda den med förnybar energi vid inte mindre än 19 nya stolpar i Sävsjö och Vetlanda kommuner. Stolparna ägs och driftas av Njudung Energi. I Sävsjö har kommunen varit med som medfinansiär. Laddstolparna är också delvis bekostade av Naturvårdsverket genom Klimatklivet.

Nöjd utvecklingschef

En som är väldigt nöjd över de nya laddstolparna är Kristin Nilsdotter Isaksson, utvecklingschef i Sävsjö kommun. Hon kör själv elbil sedan två år tillbaka.

– Vi ser bara början på en omställning, säger Kristin. Hur fasar vi ut bensinen som drivmedel? Det är roligt att Sävsjö kommun är en del i den här utvecklingen.

Kristin Nilsdotter Isaksson ser också att laddstolparna är viktiga för turistnäringen. Att man även kan ladda sin bil på de mindre orterna i kommunerna gör tillgängligheten större för besökare.

Hur hittar jag till stolparna?

Du hittar stolparna utspridda i Vetlanda och Sävsjö kommuner, både centralt och i kringorterna. Med sitt Njudung Energi-utseende i orange och blått syns de väl. Stolparna finns utsatta på en digital karta, där du även kan hitta stolpar i andra kommuner om du tar med din elbil på en lite längre tur.

Så betalar du

Du kan betala din laddning på två sätt. Antingen med ditt vanliga betalkort eller med en laddbricka som du beställer från ParkCharge. Brickan kan du använda i många andra kommuner också, då ParkCharge-systemet är ett vanligt system.