Nu är det dags att spara på vattnet

1 juni, 2018

Nu är det dags att spara på vattnet

Det varma och soliga vädret tycker de allra flesta är härligt, men det gör också att vi behöver börja fundera över hur vi använder vårt vatten.

Vår förbrukning har ökat den senaste tiden. Men är det kris? Nej, det är inte kris och vattenbrist just nu. Men därmed inte sagt att vi ska vänta med att spara på vattnet. Börjar vi fundera redan nu är mycket vunnet.

– Vi ser en kraftig ökning i vattenförbrukningen, säger Kim Tietze, driftchef på VA. Det beror förstås på att det är varmt och torrt och allmänheten använder då mer vatten än normalt till exempelvis bevattning eller fylla sin pool. Om det torra och varma vädret fortsätter kan vattensituationen bli riktigt besvärlig senare i sommar

Vad kan jag göra?

Det kan tyckas vara en klyscha, men varje droppe räknas. Det är när vi alla tänker till och gör vad vi kan som vi gör skillnad på vattenförbrukningen. Som privatperson kan du spara en hel del vatten bara genom att duscha några minuter kortare tid, inte diska under rinnande vatten eller stänga av kranen då du borstar tänderna. Fler smarta vattenspartips hittar du på här på vår hemsida.