Akut vattenavstängning Landsbro - åtgärdat   Läs mer
  Mina sidor - tekniskt underhåll   Läs mer

Nu får Holsbybrunn fiber!

11 april, 2019

Nu får Holsbybrunn fiber!

Grävningen för fiber i Holsby har börjat och snart får även Holsbyborna supersnabbt internet. Därmed lämnar vår entreprenör Smålands fiberteknik Ekenässjön, som är den senaste orten att färdigställas.

Fiber, tjänster och internet – hur gör jag?

När man fått sin fiberanslutning – vad gör man då? Vi förstår att det ibland kan det kännas lite rörigt med fiberanslutning, tjänsteleverantörer och vem du ska vända dig till. Här kommer en liten förklaring:

Njudung Energi förser hushållen i Vetlanda med fiber. Detta sker genom att vi gräver ner fiberkabel i marken, drar in en koppling till huset och monterar en dosa på väggen hos dem som tackat ja till erbjudandet om fiber från oss.

Därefter är det dags att välja vilken leverantör som ska tillhandahålla de tjänster du vill ha. Njudung Energi har alltså inga tjänster att sälja, vi förser dig med själva anslutningen till nätet. Du måste istället vända dig till en leverantör av tjänster.

njudung.se  hittar du alla tjänsteleverantörer och kan jämföra deras tjänster med varandra. Hur snabbt internet behöver du? TV? Vill du ha telefoni via fiber? Det finns idag ett tjugotal leverantörer att välja mellan. När du bestämt dig för vad du behöver, kontaktar du den leverantören du vill ha och så startar de igång ett abonnemang med den service du valt. Det kan ta upp till tio dagar, men går oftast snabbare än så.