Akut vattenavstängning Landsbro - åtgärdat   Läs mer
  Mina sidor - tekniskt underhåll   Läs mer

Ny lag om elektroniska fakturor

14 mars, 2019

Ny lag om elektroniska fakturor

Leverantör till Njudung Energi? Då behöver du tänka på att skicka dina fakturor elektroniskt från och med 1 april. Det är en ny lag som träder ikraft, som innebär att alla fakturor som skickas till offentlig förvaltning ska vara elektroniska.

Njudung Energi tar emot e-fakturor via Pagero

–  Vi är väl förberedda för detta, säger Njudung Energis ekonomichef Ove Edin. Flera av våra leverantörer har redan Pagero som tjänsteleverantör och de som inte har det kan antingen välja Pagero eller skapa sina elektroniska fakturor i ett annat system som kommunicerar med vårt. Det är leverantörens ansvar att se till att kopplingen mellan systemen fungerar.

För den som har ett mindre företag och inte skickar så många fakturor årligen finns Pageros Free Web Portal eller gratistjänster på nätet som löser uppgiften.

Successivt införande

Även om lagen gäller från och med 1 april kommer införandet av elektroniska fakturor att ske successivt. De företag som idag har avtal med Njudung Energi och skickar faktura på annat sätt får fortsätta med det tills avtalet går ut. När nya avtal tecknas kommer elektronisk faktura att vara ett krav.

Vad är en elektronisk faktura?

En elektronisk faktura är digital från det att den skapas i leverantörens system tills den tas emot och behandlas av mottagaren. En pdf räknas inte som en elektronisk faktura.