Sommarjobb ger möjligheter och kunskaper

5 juli, 2019

Sommarjobb ger möjligheter och kunskaper

Men har inte medarbetarstyrkan på Njudung Energi föryngrats på sistone? Jo, det är ju alla våra duktiga sommarjobbare som drar ner medelåldern så här års. Sommarjobbarna ger möjlighet för våra medarbetare att ha semester, samtidigt som de får nyttig arbetslivserfarenhet i en verksamhet med fokus på hållbarhet.

Lär oss av varandra

– Att ha de här ungdomarna hos oss ger en möjlighet att öka kunskapen om vår verksamhet hos en viktig grupp i samhället, och vi hoppas ju också skapa ett intresse för att vilja arbeta i vår bransch i framtiden, säger Ola Rosander, VD. Dessutom lär vi oss av dem, vad de tycker är viktigt, och det utvecklar oss.

Soptunnor och roliga historier

Vi har sommarjobbare inom flera av våra verksamheter. På Flishult jobbar bland andra Lovisa och Elias. För Lovisa är det första sommaren på plats, medan Elias har jobbat här förut och brukar dessutom jobba på lördagarna under året. De har lite olika arbetsuppgifter.

–  Jag jobbar med att sätta ihop nya soptunnor och även montera ner soptunnor som kommer in och är trasiga, berättar Elias. Det är ett helt ok jobb.

Lovisa har också jobbat med soptunnor, men den här veckan är hon på rampen, där hon hjälper kunderna att sortera sitt avfall i rätt container.

–  Det är jätteroligt att prata med folk, säger Lovisa. Många som kommer hit vill berätta en liten rolig historia eller så och att träffa folk är det roligaste med jobbet.

Tack och lycka till!

Om några dagar är sommarjobbet på Flishult slut för de bägge och efter lite välförtjänt sommarlov väntar gymnasiet till hösten. Elias läser teknisk och Lovisa ska börja på frisörprogrammet. Även om vi inte lyckas locka en programmerare eller en frisör till oss på Njudung Energi i framtiden, hoppas vi att alla våra sommarjobbare fått nyttiga erfarenheter att ta med sig, vad än de hittar på. Vi tackar alla våra ungdomar för ett fint jobb och önskar er varmt lycka till i framtiden.