Våra nya lokaler är invigda

29 maj, 2019

Våra nya lokaler är invigda

Tillsammans och hållbarhet är nyckelorden för Njudung Energis nya lokaler, som invigdes högtidligt på onsdagseftermiddagen.

I allt ifrån materialval till möbler har hållbarhetstanken funnits med som en naturlig följd av den vision som företaget antog för ungefär ett år sedan: ”Tillsammans skapar vi en hållbar framtid”.

–  Vi vill såklart leva som vi lär, säger Emeli Olaison, som har varit projektledare för byggprojektet. Att tänka hållbart innebär inte bara miljömässigt, utan också ekonomiskt och långsiktigt. Dessutom vill vi ha hållbara medarbetare som mår bra och trivs här. Den sociala hållbarheten hoppas vi ska främjas genom den här framtidssatsningen. Vi vill att våra medarbetare ska trivas och att vi ska vara attraktiva för nya kollegor.

Hållbara materialval

De nya lokalerna är både en utbyggnad och en nybyggnation. 20 kontorsrum, mötesrum, kök och en rymlig och ljus mat- och samlingssal med högt till tak, där de drygt 120 medarbetarna nu kan komma samman. Bygget genomsyras av hållbara materialval; naturmaterial som trä, tegel och läder. Möblerna är till stor del lokalproducerade.

Den här samlingsplatsen, Torget, är en verklig tillgång för oss och vi tror att det blir en naturlig mötesplats för våra medarbetare och kommer att främja samarbete mellan våra olika affärsområden. Byggnationen förhöjer verkligen arbetsmiljön!

Vid runda bord samlas medarbetarna till förmiddagsfika och lunch, men rummet kan också användas vid möten och evenemang av olika slag. Att man nu kan ta emot externa besökare och ha till exempel kundevent i de nya fina lokalerna är en extra bonus.

Bandknytning

Istället för att klippa band knöt medarbetarna ihop blå-gula band för att symbolisera ”tillsammans”. VD Ola Rosander och projektledare Emeli Olaison berättade om bygget för de drygt 100 medarbetarna som fanns på plats. Därefter sprutade konfettin och fanfar blåstes, innan mingel och lite ätbart tog vid.