Vetlandas smartaste transportmedel är snart här

4 mars, 2019

Vetlandas smartaste transportmedel är snart här

Att dela bil med andra, ha den bara då du verkligen behöver den och dessutom välja en bil som drivs av el, det är smart och hållbart! 1 maj startar Njudung Energis elbilspool – och vi hoppas att du vill vara med.

Fördelar med att vara med i elbilspoolen

Ekonomiskt – du kommer undan kostnaden för bilägande. Delningsekonomi ligger i tiden.

Praktiskt – du behöver inte serva, tvätta eller förvara. Någon annan sköter det praktiska.

Hållbart – genom att köra elbil tänker du på miljön. I våra laddstolpar laddar du med lokalproducerad el från Emån.

Smart – du har bil bara när du behöver den, övrig tid kan den köras av någon annan. Har du tänkt på hur mycket din egen bil faktiskt står stilla och inte används under dagen?

Både för privatpersoner och företag

Just nu pågår arbetet för fullt med att besluta om en lämplig plats för bilarna i centrala stan. Nära Resecentrum, hotell, handel och annat näringsliv. Våra elbilar ska kunna användas av både privatpersoner och företag, som har behov av att hyra en bil för en kortare eller längre tid. Bio i Jönköping med polarna? Inköpsresa till Växjö? Hämta någon vid tåget? Kanske kommer elbilspoolen att vara ett komplement till företagets egen bilpark eller fungera som en extrabil i familjen.

Moveabout

Poolen kommer att bestå av två elbilar, som står centralt placerade i Vetlanda. Elbilspoolen är ett samarbete med företaget Moveabout, som har etablerat elbilspooler på flera orter över landet. Du skaffar abonnemang och bokar bil via Moveabout. Det är även Moveabout som sköter om bilarna och ser till att de är servade och rena.

Nyfiken på Njudung Energis elbilspool (Vetlandas smartaste transportmedel)? Håll utkik – under våren kommer mer information.