Kundservice öppet 8-12 på torsdag   Läs mer

Jag fick jobb efter min praktik

Jag fick jobb efter min praktik

Erik gick elprogrammet på gymnasiet med siktet inställt på att bli elinstallatör. Men efter sju veckors praktik på Njudung Energi och därtill sommarjobb efter studenten, insåg han att det var elmontör han skulle bli. Nu har han jobbat i drygt ett år och trivs jättebra.

–  Som elinstallatör jobbar man med för små kablar, skrattar Erik. Det var inget för mig, det här jobbet är bättre!

Att vara utomhus, träffa mycket folk och att jobbet är fritt och varierande är fördelarna, tycker Erik. Det är också ett ansvarsfullt jobb, som innebär samhällsnytta

    Jag är ofta utomhus i stort sett hela dagen, säger Erik. Att vara ute ger mig energi, även efter jobbet. Vi gräver ner kablar, reparerar… jobbar med hållbarhet helt enkelt.

Erik fick sin praktikplats genom att helt enkelt ringa och fråga. Njudung Energi tar gärna emot praktikanter, under förutsättning att vi kan erbjuda handledare och uppgifter som gör praktiktiden meningsfull. Som praktikant på elnät får man av förklarliga skäl mest gå bredvid och titta på till att börja med. Arbetsmiljön och säkerheten är viktig och när man jobbar med el är det viktigt att veta vad man gör. Men Erik tycker att Njudung Energi har varit en bra arbetsplats för att bli introducerad till yrket.

–  Vill man testa på det här jobbet är det bra att vara på ett kommunalt bolag, säger han. Jag tycker att det har varit en lugn miljö att lära sig i och alla har engagerat sig och verkligen varit hjälpsamma. Jag gillar mina kollegor mycket!

Det är flera av Njudung Energis medarbetare på affärsområde elnät som startat sin karriär som praktikanter på företaget. Vill du också bli en av oss? Välkommen att kontakta vår HR-chef Susanne Hedberg. Kanske har vi ingen ledig tjänst just nu, men vi sparar gärna din ansökan.