Kundservice

Ledningsvisning - innan du gräver

Om du planerar att utföra grävningsarbeten ska du först beställa en ledningsvisning eller kabelvisning, annars riskerar du att komma åt någon av våra elkablar, fibernät eller ledningar för fjärrvärme, vatten och avlopp eller gas.

kundservice-ledning

Planerade arbeten
I Vetlanda och Sävsjö kommun beställer du ledningsvisning genom Ledningskollen. Registrera dig på Ledningskollen.se och rita ut området du planerar att gräva i på en karta. Då skickas automatiskt en förfrågan till oss och andra eventuella ledningsägare som har kablar/rör/ledningar i det aktuella området. För ledningsägare är det frivilligt att vara med, kontrollera att du inte missar någon ledningsägare i ditt område.

Begär ledningsvisning i god tid innan arbetet påbörjas. Tjänsten är kostnadsfri om du anmäler det minst 5 arbetsdagar i förväg, i annat fall kommer eventuella merkostnader att faktureras. Giltighetstiden är en månad för genomförd kabelanvisning och på kartmaterial.

Markarbete efter utsättning
Vill du veta mer om hur det fungerar vid markarbetet efter utsättning? Läs mer i vår broschyr här!

Akuta arbeten
Vid ledningsvisning vid oplanerade arbeten till exempel vid vattenläckor eller kabelfel på ordinarie arbetstid kontaktas vår Kundservice. På icke ordinarie arbetstid sker automatisk vidarekoppling till SOS alarm som söker vår beredskapspersonal.

Beställ ledningsvisning

Ledningskollen.se

Instruktionsfilm