Dokumentering av elnät i Östanå

Kundservice

Ledningskollen - innan du gräver

Om du planerar att utföra grävningsarbeten ska du först beställa en ledningsvisning eller kabelvisning, och detta gör du via Ledningskollen. Annars finns risken att du kommer åt någon av våra elkablar, fibernät eller ledningar för fjärrvärme, vatten och avlopp eller gas.

Planerade arbeten
En ledningsvisning beställer du genom Ledningskollen. För att kunna göra en ledningskoll måste du först skapa ett konto. När du skapat ett konto behöver du även skapa ett ärende. När ett ärende är skapat skickas en förfrågan automatiskt till oss och andra eventuella ledningsägare som har kablar, rör eller ledningar i det aktuella området.

Kom ihåg att begära ledningsvisning i god tid innan arbetet påbörjas. Tjänsten är kostnadsfri om du anmäler det minst 10 arbetsdagar i förväg. Giltighetstiden är en månad för genomförd kabelanvisning och på kartmaterial.

Här hittar du fler av Ledningskollens instruktionsfilmer. 

Markarbete efter utsättning
Vill du veta mer om hur det fungerar vid markarbetet efter utsättning? Läs mer i vår broschyr här!

Akuta arbeten
Vid ledningsvisning vid oplanerade arbeten till exempel vid vattenläckor eller kabelfel på ordinarie arbetstid kontaktar du vår Kundservice. På icke ordinarie arbetstid sker automatisk vidarekoppling till SOS alarm som söker vår beredskapspersonal.