Sommartid på kundservice

Elbilspoolen har fyllt 1 år

11 juni, 2020

Elbilspoolen har fyllt 1 år

Vi summerar första året med Vetlanda elbilsool. Hur har det gått? Jotack bra, svarar vi på vår egen fråga.

Det började lite försiktigt i uppstarten i maj förra året. Hur funkar en bilpool? Är det krångligt att bli medlem? Hur är det egentligen att köra elbil? Men när vi rätat ut frågetecknen var det många som insåg alla fördelar och förstod att det är både ekonomiskt och smidigt att boka poolbil. Medlemsantalet ökade och därmed också antalet körda mil. I september och november 2019 hade bilarna sin hittills högsta bokningsfrekvens och rullade 333 respektive 300 mil. De rådande omständigheterna med Covid-19 har gjort att bokningarna gått ner något nu, i maj rullade bilarna 150 mil.

Bilpoolen för företag

Flest bokningar är det på kvällar och helger.

– Vårt mål nu är att få bilarna att rulla mer på dagtid, säger Anton Petersén, projektledare. Vi önskar till exempel att de lokala företagen får upp ögonen för poolen och ser den som ett komplement till sin ordinarie fordonsflotta eller som ett riktigt bra alternativ till att använda egen bil i tjänsten.

Tillgängligt med bokningsapp

Vetlanda elbilspool består av två Nissan Leaf, som utgår från Delfinparkeringen i centrala Vetlanda. Du bokar via en app och kan enkelt se när bilarna är tillgängliga. Varför inte använda poolbilen som en extra bil i familjen eller när hemvändande studenter kommer över sommaren? Att dela bil med andra är hållbart, både för ekonomin och miljön! Bilarna rullar ungefär 20 mil på en laddning – räcker gott för de flesta dagsresor.

Bli medlem du också

Vill du också få del av Vetlandas smartaste transportmedel? Bli medlem! Just nu får du sex månaders gratis medlemskap om du använder kampanjkoden njudung2020. Erbjudandet gäller fram till 31 augusti och är för dig som inte är medlem sedan tidigare. Med ett medlemskap i elbilspoolen kan du också boka fordon från Moveabout runt om i Sverige.