Ledningsarbete Ledningsvägen-Kabelstigen

Elmätarbytena tvingas till paus

16 september, 2021

Elmätarbytena tvingas till paus

Vårt elmätarbytesprojekt har tvingats ta en paus. Anledningen är komponentbrist hos vår leverantör av elmätarna. Någon gång under första kvartalet (våren) 2022 räknar vi med att få leverans av mätare igen och då fortsätter arbetet.

– Imorgon, fredag 17 september, blir sista arbetsdagen för vår samarbetspartner Lysmasken för den här gången, säger Stefan Larsson, projektledare. Men så snart vi får de nya leveranserna kommer Lysmasken tillbaka och fortsätter med elmätarbytena.

Kanske har du fått en avisering om mätarbyte i din brevlåda? Är du en av dem som får vänta till nästa år, kommer en ny avisering i god tid innan montören kommer till ditt område.

Det är mätare i småhus, villor och lägenheter som påverkas av förseningen. På anläggningar som har ett abonnemang på över 80 ampere byter vi på Njudung Energi själva mätarna. Vi kommer även byta mätaren hos våra högspänningskunder.

Så här långt har ungefär 4 000 mätare i Vetlanda bytts ut och det innebär att det är cirka 4 500 mätare kvar.

– Lysmasken är väldigt effektiva och jobbar snabbt, säger Stefan Larsson. Så vi ser fram emot att färdigställa det här stora projektet så snart leveranserna kommer igång igen.

De mätare som finns kvar att byta i Sävsjö kommer att kunna bytas redan i år, då de redan finns på lager hos oss.

Totalt byter vi cirka 12 300 elmätare i Njudung Energis nät i Sävsjö och Vetlanda kommuner. Anledningen till bytena är nya lagkrav. Alla elmätare i Sverige ska vara bytta till 2025. Mer information om vårt stora elmätarbytesprojekt finns på njudung.se