Elpriskompensationen - nu kommer ersättningen!

10 maj, 2022

Elpriskompensationen – nu kommer ersättningen!

Under den här veckan kommer du att få en faktura från oss. Om du är berättigad till att ta del av den elpriskompensation som regeringen tog beslut på i början på året, så kommer den att finnas med på fakturan.

Ersättningen betalas ut som tillgodo/avdrag på din faktura.  Om det skulle vara så att det blir pengar kvar på din faktura, alltså om du får ett större avdrag än vad ditt fakturabelopp var, flyttas helt enkelt överskottet över till nästa månad, och så fortsätter det till det är helt utbetalt. För dig som har autogiro så får du ditt tillgodo insatt på kontot senast 31 maj.

På baksidan av din faktura hittar du fakturaspecifikationen, och där står det tydligt om du har fått ta del av elpriskompensationen, och i så fall vilken månad ersättningen avser, samt vilket belopp.

Om du har flyttat under perioden december 2021 – februari 2022 kommer vi att hantera detta under maj, och ersätta dig senast på fakturan i juni.

Vill du veta mer om elpriskompensationen? Besök regeringens hemsida för mer information och få svar på de vanligaste frågorna.