Förtydligande angående utbetalning av elstöd

1 mars, 2023

Förtydligande angående utbetalning av elstöd

Ett efterlängtat elstöd är på gång, vissa har redan fått stödet utbetalt, andra inte. Vi har full förståelse att det kan finnas funderingar kring detta och vi vill därför förtydliga att Njudung Energ inte är med och hanterar utbetalningarna av elstödet, utan det är Försäkringskassan som hanterar detta och arbetet pågår för fullt.

Försäkringskassan skriver själva på sin hemsida att utbetalningarna till privatpersoner i elområde 3 och 4 pågår just nu och att pengarna betalas ut succesivt. De räknar med att de flesta ska ha fått sitt elstöd senast 7 mars, men att det kan ta längre tid om de inte hittar rätt bankuppgifter.

Du får ett beslutsbrev från Försäkringskassan, antingen med posten eller till din digitala brevlåda och där står det hur mycket pengar du får. När brevet kommer är pengarna på väg, om du inte redan har fått dem. Läs gärna mer hos Försäkringskassan via länken nedan.

https://www.forsakringskassan.se/privatperson/utbetalning-av-elstod

Är det så att någon bekant kanske redan har fått sitt elstöd utbetalt, men inte du? Det kan till exempel bero på att personen har en sommarstuga eller en annan fastighet som ligger på ett annat elnät än det du tillhör.

Vill du räkna ut hur mycket du kommer att få? Logga in på Mina sidor för att se din förbrukning under den aktuella perioden.

  • SE4: 0,79 x din elförbrukning i kWh under oktober 2021-september 2022
  • SE3: 0,50 x din elförbrukning i kWh under oktober 2021-september 2022

Tack för ditt tålamod!