Kundservice ändrade öppettider på torsdag

Gemensamma krafter lyfter Vetlanda

3 december, 2020

Gemensamma krafter lyfter Vetlanda

En grupp med uppgift att hitta nya idéer för att göra Vetlanda centrum mer attraktivt? Kan det va nåt? Ja, det tror vi och när Nuvab och Vetlanda handel kallade ihop en grupp för spåna idéer var Njudung Energi självklart på.

Tillsammans skapar vi en hållbar framtid

–  Vi är ju en viktig del av samhället, säger Marcus Tingvall, VD, och det känns bra att vara med och bidra. Vårt grunduppdrag handlar ju inte om att försköna centrum, men vi har kunskaper och erfarenheter inom infrastruktur och samhällsbyggnad, som kan komma till nytta i stadsprojekten.

Att delta i detta stämmer väl överens med både vår vision, Tillsammans skapar vi en hållbar framtid, och flera av våra fokusområden, till exempel innovation och miljö.

Stadsvandring

På onsdagseftermiddagen var det dags för gruppens andra sammankomst och det blev en stadsvandring i mindre, covidsäkra grupper.

– Vi går runt på stan, tittar på olika miljöer och hittar uppslag tillsammans, säger Cecilia Hjorth Athler, som är en initiativtagarna. Det kan handla om utsmyckning, belysning eller roliga idéer om aktiviteter eller tankar om säkerhet.

Tipspromenad i stan

En av idéerna från gruppens första möte är redan igång; en tipspromenad som tar dig genom stan och till skyltfönsterna i flera olika butiker med avslutning vid Vetlanda museum. Så här funkar tipspromenaden  som du kan delta i fram till 10 januari och vinna presentkort på Vetlanda handel.

Gruppen består av representanter för Nuvab, Vetlanda handel (organisation och butiksägare), olika delar av Vetlanda kommun, Njudung Energi och fastighetsägare.

– Att vi gör detta tillsammans är ju vår styrka, säger Cecilia Hjorth-Athler. Vi har olika kompetenser och ser olika saker i centrummiljön. Att vi är många innebär att vi förhoppningsvis har möjlighet till lite ekonomiska muskler också. I det här fallet gäller ”ju fler kockar desto godare soppa”.