Lågt vattentryck i Skede   Läs mer
  Kundservice öppet 8-12 torsdagen 4 juni   Läs mer

Hållbarhet och kundservice – nu öppnar ÅVC-huset på Flishult

19 november, 2019

Hållbarhet och kundservice – nu öppnar ÅVC-huset på Flishult

Nu händer det grejor på Flishult! Onsdagen den 20 november är det premiär och invigning för det nya ÅVC-huset, dit du som kund är välkommen att lämna ditt farliga avfall. Invigningen av ÅVC-huset kommer att ske klockan 16 på onsdagen. Styrelseordförande Dan Ljungström (C) finns på plats.

– Då är alla välkomna, säger Carl Odelberg, affärsområdeschef för miljö och återvinning. Vi bjuder på kaffe och pepparkaka. Dessutom är det första dagen som vi har kvällsöppet på onsdagar i vårt året-runt-försök.

Hållbarhet och kundservice

Mats Fasth, driftchef på Flishult är stolt och glad över det nya huset:

– Det är ett riktigt lyft, både för våra kunder och för oss som jobbar här.

Han visar de olika utrymmena, där varje avfallsslag har sin plats och flödet av avfall följer en smart logistik. Kunderna kommer att lämna sina saker vid en stor disk och få hjälp att sortera – bra för både ordningen och säkerheten. Det finns till och med små kundvagnar, så man slipper bära sina saker från bilen.

–  Bygget började i våras och vi har tänkt hållbarhet rakt igenom, berättar Mats. Det här huset ska se likadant ut om tio år.

Huset har solpaneler på taket och ska producera tillräckligt med el för att värma upp byggnaden och även ge ett överskott.

Stor förbättring av arbetsmiljön

Anette Höggren jobbar på rampen, dit kunderna kommer med bil och släp. Hon kommer att vara en av två medarbetare som får en klart förbättrad arbetsmiljö i och med det nya huset. Tidigare skedde avlämningen av avfall utomhus och det var svårt att hålla ordning. Det administrativa arbetet skedde i en liten bod bredvid. Nu har det skapats stora ytor för avfallslämning, var sak har sin plats och det finns plats för skrivbord. Huset har stora glasdörrar ut mot rampen.

–  Jag kan stå inne och värma mig och jobba med sortering och ändå se när kunderna kommer, så jag kan gå ut och hjälpa till, säger Anette. Det kommer att bli jättebra!

Återbruk

Förutom själva ÅVC-delen finns också ett rum för återbruk.

– Detta håller vi på att utveckla just nu, men tanken är att kunderna ska kunna lämna saker de inte längre vill ha, men som är fullt funktionella, berättar Mats Fasth. Mer information om detta kommer längre fram.