Lågt vattentryck i Skede   Läs mer
  Kundservice öppet 8-12 torsdagen 4 juni   Läs mer

Har du en onödigt hög vattenräkning?

27 september, 2019

Har du en onödigt hög vattenräkning?

Vi tar betalt efter hur mycket vatten du gör av med. Vissa gör av med mer än de vet… Genom att se till att du inte har några läckor kan du hålla nere din vattenförbrukning. Vi på Njudung Energi blir också glada, då vi tycker att dricksvattnet ska användas till bra saker och inte bara stå och rinna.

Vad är det som kan läcka?

Det vanligaste är att en toalettstol står och rinner. Detta kan innebära många liter och därmed flera tusenlappar per år. Men också kranar, varmvattenberedare och fjärrvärmeanläggningar kan läcka.

Hur vet jag om jag har en läcka?

Skruva åt alla kranar, se till att inte diskmaskin, tvättmaskin eller annan apparat som behöver vatten är igång. Titta sedan på din vattenmätare. Om allt vatten är avstängt ska den stå stilla, den rör sig bara vid förbrukning. Rör den sig fastän du inte har något vatten igång, finns en risk att du har en läcka någonstans.

Vad gör jag om jag har en läcka?

Du kan själv först försöka lokalisera läckan. Därefter kontaktar du en rörmokare, som hjälper dig reparera det som är trasigt.

Vi kan ibland se på våra mätare en onormalt stor förbrukning av vatten på en ort eller i ett område. Då kan det hända att vi går ut till de boende där och ber dem se över sina kranar, toaletter och fjärrvärmeanläggningar lite extra. Detta gör vi via brev eller sms.

Tack för att vi hjälps åt att använda dricksvattnet till bra saker!