Vi gräver för fiber i Vetlanda centrum

Innan du gräver

12 maj, 2021

Innan du gräver

Grävsäsongen är här! Med vårvärmen startar byggen och hemmafix och då vill vi tipsa om Ledningskollen. Innan du gräver – beställ utsättning via Ledningskollen! Då får du veta vad som finns i marken där du tänkt gräva och på så sätt undvika att gräva av något som kan få konsekvenser inte bara för dig och dina grannar, utan som också kan ställa till det för många om du har otur Ledningskollen är både för dig som privatperson, för dig som är med i exempelvis ett byalag eller för dig som är entreprenör. Ledningskollen är gratis.

– Det är inte bara så att du riskerar att göra dig själv och grannarna strömlösa eller utan fiber, det kan också vara förenat med livsfara att gräva sönder en ledning, säger Fredrik Lindell, som jobbar med nätdokumentation på Njudung Energi. Det kan också ta lång tid att reparera och därmed bli kostsamt att förstöra i samband med grävningsarbete. Det är bra att veta det är du som privatperson som får stå för kostnaden om du gräver av våra ledningar. Bättre att göra det du kan för att låta bli!

I marken finns ledningar och infrastruktur för vatten, avlopp, fjärrvärme, el och fiber. På Njudung Energi dokumenterar vi noga var vi lägger våra ledningar – vi har ledningskoll.

Vill du ha fler tips innan du gräver? På njudung.se finns bra information. Du kan också kika in på gravallvar.se så finns råd hur du undviker att skada ledningar och infrastruktur när du gräver.