Sommartid på kundservice

Leveransförsening av röda påsar

27 maj, 2020

Leveransförsening av röda påsar

Vår leverantör meddelar att de har problem i produktionen av röda avfallspåsar. Detta innebär att om du knyter en röd påse på din soptunna de närmaste dagarna riskerar du att få vänta på din rulle.

Vår leverantör tillverkar skyddsutrustning till sjukvården med anledning av covid-19 och detta påverkar produktionen av påsar.

Vad ska man göra då om påsarna är helt slut därhemma?

Om dina röda påsar är helt slut kan du använda vilken påse som helst, så länge den inte är grön. Anledningen till att du inte kan använda grön påse till ditt restavfall är att påsarna sorteras automatiskt efter färg på vår avfallsanläggning. I de gröna påsarna ska bara finnas matavfall, som blir till biogas. I de röda påsarna kastar du restavfall.

Har du inga plastpåsar hemma, kan du själv köpa soppåsar på rulle i affären, något du i så fall får bekosta själv. Eller kanske finns det en rulle över hos grannen, som du kan få?

Glöm inte att knyta loss din påse från soptunnan om du inte behöver nya påsar!

Vi ber dig att ha tålamod och överseende med förseningen och hoppas att vårt lager snart är påfyllt igen. Vi förväntar oss en leverans inom några dagar.