Sommartid på kundservice

Movember - för hälsans skull

18 november, 2019

Movember – för hälsans skull

Så här i ”movember”, när det har blivit en grej att låta ansiktshåret växa för en god sak, är vi stolta över att ha en av Vetlandas snyggaste mustascher på vår arbetsplats. Den sitter på vår fjärrvärmechef, Peter Nilsson. Movember handlar ju om mäns hälsa och har som syfte att motverka att män dör i förtid.  Med detta i tanken är vi också stolta över att vi tar hand om våra medarbetares hälsa (både män och kvinnor såklart), genom att låta alla på våra arbetsplatser gå kursen ”Första hjälpen till psykisk hälsa”, MHFA-utbildningen.

Peter Nilsson, fjärrvärmechef på Njudung Energi

Nytta såväl på jobbet som på fritiden

–  Att jobba aktivt med den psykiska arbetsmiljön och se till att vi har hållbara medarbetare som värnar om varandra är viktigt för oss, säger Susanne Hedberg, HR-chef. Utbildningen har man givetvis också nytta av utanför arbetet.

Peter Nilsson gick utbildningen i våras och han är väldigt nöjd.

Det känns bra att arbetsgivaren lägger resurser och tid på det här, säger han. Utbildningen kan ge oss en möjlighet att se signaler på att någon mår dåligt och att vi då kan agera. Vi behöver stanna upp och vara uppmärksamma på de personer vi har omkring oss.

Skapa samhällsnytta

MHFA-utbildningen är en unik utbildningsinsats, där alla Vetlanda kommuns anställda, inklusive de kommunala bolagen, får lära sig mer om psykisk ohälsa och hur man kan se tecken på att någon i ens närhet mår dåligt och vad man då kan göra. Att låta samtliga medarbetare ta del av denna är ett betydelsefullt steg för att skapa samhällsnytta och social hållbarhet.

I ”movember” – och alla andra månader också för den delen – är hälsan det viktigaste vi har! Både för män och kvinnor. Ta hand om varandra!