Dokumentering av elnät i Östanå

Njudung Energi blir kommunikationsoperatör i B-Nets fibernät

26 januari, 2024

Njudung Energi blir kommunikationsoperatör i B-Nets fibernät

Från och med den 1 februari kommer Njudung Energi att överta rollen som kommunikationsoperatör i B-Nets fibernät, vilket innebär att vi snart välkomnar nya kunder till vårt fibernät!

Som kommunikationsoperatör ansvarar vi för att tillhandahålla den tekniska plattform som behövs för att våra kunder ska kunna beställa tjänster i det öppna fibernätet. Enkelt förklarat innebär det att Njudung Energi kommer att hantera och ansvara för utrustningen hos kunden (fiberboxen), samt ansvara för drift och underhåll av fibernätet.

– Det känns mycket positivt att få överta rollen som kommunikationsoperatör för ännu ett fibernät. Eftersom vi är en lokal aktör strävar vi efter att vara tillgängliga för snabb hjälp och support för våra kunder, säger Jimmy Gunnevik, projektsamordnare på Njudung Energi.

Njudung Energi är redan kommunikationsoperatör för flera mindre fibernät på landsbygden och det är därför extra glädjande att få möjlighet att växa med ännu ett nät. B-Net är en ekonomisk intresseförening som äger ett fibernät i området kring Bäckaby och Myresjö i Vetlanda kommun sedan 2011.

Genom att Njudung Energi tar över som kommunikationsoperatör kommer vårt fibernät att få cirka 350 nya kunder. De som idag har fiber från B-Net kommer inte att märka någon större skillnad, förutom att de från och med den 1 februari får möjlighet att dra nytta av vårt omfattande utbud av tjänsteleverantörer.

– Under våren kommer nya fiberboxar att installeras i fastigheterna i det aktuella området för att uppgradera till den senaste tekniken, berättar Jimmy.