Dokumentering av elnät i Östanå

Nu är anmälan öppen för IGE-day 2024

8 januari, 2024

Nu är anmälan öppen för IGE-day 2024

Är du nyfiken på yrket som ingenjör? Passa på att anmäla dig till en inspirerande dag i vår verksamhet. 

Njudung Energi deltar återigen i Introduce a Girl to Engineering Day där vi bjuder in unga tjejer och ickebinära för att få träffa förebilder och utforska möjligheterna inom teknik. IGE-Day hålls den 22 mars  och från och med 8 januari är anmälan öppen. 

Vad är IGE-day?

IGEday (Introduce a Girl to Engineering Day) är ett event som arrangeras för tionde året i rad av womengineer. Ingenjörsföretag och organisationer uppmanas att öppna sina dörrar för unga tjejer och ickebinär i åldrarna 13-19 år. Syftet är informera och inspirera nästa generation att vilja bli ingenjörer och jobba inom en teknisk bransch. Genom att låta unga få en inblick i en ingenjörs vardag är vår förhoppning att bidra till mer jämställdhet inom branschen. Ta chansen att anmäla dig eller tipsa någon du känner till en intressant och spännande dag tillsammans med några av våra ingenjörer.

 – När man är ung kan det vara svårt att veta vad man vill bli och vilka yrken och möjligheter som finns, så vi vill ge ungdomarna en inblick i vår spännande verksamhet. Vi vill gärna vara med och inspirera tjejer att välja ingenjörs- eller tekniska yrken, säger Susanne Hedberg, HR-chef på Njudung Energi.

Hur går det till? 

Mellan klockan 9.00 och 14.00 den 22 mars hos oss på Njudung Energi i Vetlanda kommer du att träffa ingenjörer från alla våra verksamheter och du får vara med om praktiska saker som en ingenjör gör i vardagen och ha möjlighet att ställa frågor. Hållbarhet är ett viktigt fokus för oss, därför kommer detta att sätta sin prägel på dagen. 

Efter en dag hos oss kommer du att ha ökad förståelse om vad teknik är och hur det används i samhället. Du får en bättre bild av vad vi på Njudung Energi gör och är förhoppningsvis inspirerad och nyfiken på liknande yrken inför framtiden.

Så här anmäler du 

Du anmäler dig här. Sista dag för anmälan är 8 mars. Hos oss på Njudung Energi har vi 20 platser och det är först till kvarn som gäller. Vi ser fram emot att få träffa dig! 🌟