Dokumentering av elnät i Östanå

Nu hävs bevattningsförbudet i Vetlanda och Sävsjö kommun

8 augusti, 2023

Nu hävs bevattningsförbudet i Vetlanda och Sävsjö kommun

Den senaste tidens rikliga nederbörd i kombination med minskad förbrukning har gjort att vi från och med 8 augusti kan häva bevattningsförbudet.

Bevattningsförbudet infördes för kommunalt vatten den 19 juni och vi kan konstatera att förbudet har gjort nytta och att våra kommuninvånare var med på att spara vatten. Ett stort tack för att vi hjälptes åt att minska vår vattenanvändning!

– Trots att ett bevattningsförbud gör stor skillnad behöver vi fortsätta att tänka smart. Våra flöden är fortfarande inte helt uppe i normala nivåer då växtligheten tar mycket av nederbörden som kommer, säger Daniel Mattsson, affärsområdeschef VA.

Efter flera år med återkommande torra perioder och bevattningsförbud är det stor sannolikhet att vi hamnar i liknande läge kommande år, därför är det viktigt att vi fortsätter att vara rädda om vattnet och tänker till hur vi använder det. Vi vill fortsätta att uppmana till att titta på alternativa lösningar till bevattning i stället för bevattning med dricksvatten.

Titta gärna på våra vattenspartips, så vi tillsammans kan fortsätta bidra till mindre förbrukning av vårt dricksvatten. Läs mer här!