Vattenavstängning Lasarettsgatan
Fibergrävning i Vetlanda centrum

Nuvab väljer elbilspoolen

20 oktober, 2020

Nuvab väljer elbilspoolen

– Elbilspoolen har blivit vårt förstahandsval när vi ska åka någonstans. Det är både smidigt och hållbart! Det säger Cecilia Hjort- Athler och Emma Ingelow, medarbetare på näringslivsbolaget Nuvab.

De har varit medlemmar i Vetlanda elbilspool i ett par månader och hunnit göra några resor, inte bara inom kommunen, utan också till exempelvis Värnamo.

Hållbart resande

När vi träffar Cecilia och Emma är de just på väg till Jönköping. Med elbilspoolen såklart!

– Vi är med i Regionens nya hållbarhetsprojekt och är stolta över att sitta med i styrgruppen, säger Cecilia. Det är till ett styrgruppsmöte med hållbarhetsprojektet vi är på väg nu och det känns extra bra att använda ett hållbart transportmedel. Det ligger i linje med den hållbarhetsplan som vi på Nuvab tagit fram.

Bägge använder elbilspoolen främst i tjänsten. Nuvab har ingen företagsbil och att använda elbilspoolen är mer förmånligt än att använda sin privata bil.

– Först var jag lite osäker innan jag visste hur det funkade med bokning och hämtning av bilen, säger Emma, men när vi väl hade blivit registrerade användare var det enkelt att lära sig. Bilarna är både lätta och roliga att köra.

God service

Cecilia vill gärna framhålla den goda servicen också och den trevliga personalen på Movebouts kundtjänst.

– Jag lyckades låsa in min egen bilnyckel, en gång när jag lämnade elbilen, berättar hon. Då ringde jag kundservicenumret till Moveabout, som finns på en dekal på framrutan. De var jättevänliga och använde fjärrstyrning för att låsa upp bilen, så jag kunde hämta nyckeln som låg på förarsätet. Jättebra service!

Gör som Nuvab – bli medlem i elbilspoolen du också! Passar både för företag och privatpersoner.