Klämdag på kundservice

Ny snabbladdare i centrala Vetlanda

15 april, 2021

Ny snabbladdare i centrala Vetlanda

Den har funnits på plats ett tag, vår nya snabbladdare för elfordon, utanför Länsförsäkringars kontor i Vetlanda. Men nu är den officiellt invigd. På torsdagen fanns representanter från Njudung Energi och Länsförsäkringar på plats på parkeringen utanför Länsförsäkringars kontor (Missionsgatan-Kyrkogatan) för att tillsammans uppmärksamma en viktig satsning på en hållbar framtid.

Gemensam satsning för en hållbar framtid

– Här gör Njudung Energi och Länsförsäkringar en gemensam satsning för en hållbar framtid, säger Torbjörn Eklund, chef för affärsområde elnät.

Med den nya laddstolpen, som är Njudung Energis första snabbladdare, laddar du din elbil med förnybar el producerad av vattenkraft från Emån. Här tror vi att de som jobbar i centrum eller kommer till Vetlanda på besök, får en möjlighet att effektivt ladda sin elbil på en strategisk plats i centrum.

– Vi vill möta framtidens behov, då antalet elfordon ökar i samhället, säger Njudung Energis VD Marcus Tingvall. Njudung Energi jobbar ständigt med hållbarhet och innovation och vill gärna vara en aktör för att utveckla infrastrukturen i centrum.

Grundligt förberett

Länsförsäkringar initierade satsningen och har liknande samarbeten med energibolag i andra städer. Diskussionen med Njudung Energi startade redan för två år sedan.

– Vi är med och samarbetar med flera andra energibolag i länet och för oss är det en självklarhet att vara med och stötta att den här snabbladdaren kommer på plats, säger Länsförsäkringars VD Magnus Olsson. Det går helt och hållet i linje med vad vi vill. Vi är ett lokalt och hållbart försäkringsbolag, och det här är ett sätt för oss att se till att hela länet kan ta ett mer hållbart kliv.

– Vi har förberett för detta ett tag nu, säger Torbjörn Eklund. Vi har samarbetat med fastighetsägaren som upplåtit mark och även förstärkt nätet i detta område. Det känns bra att vårt samarbete är i hamn och att vi nu kan erbjuda den här servicen till elbilsförarna.

Snabbladdaren är, precis som övriga laddstolpar, öppen för allmänheten. Njudung Energi har sedan tidigare 20 laddstolpar i Vetlanda och Sävsjö kommuner, där vi även försett flera av kringorterna med laddinfrastruktur.

Inom den närmaste tiden kommer stolpen att få ett regntak med väggar. Instruktioner och prislista finns anslaget på stolpen.