Klämdag på kundservice

Rörvikshus väljer driftsäker fjärrvärme

19 mars, 2021

Rörvikshus väljer driftsäker fjärrvärme

– Som jag ser det är fjärrvärme det bästa ur alla synvinklar, säger Henrik Sysmäläinen, produktionstekniker och kvalitetsansvarig på Rörvikshus. Miljövänligt, pålitligt och ekonomiskt.

Installationen av fjärrvärme gjordes 2019 och idag värmer Rörvikshus upp kontor och tre produktionshallar med fjärrvärme. Tidigare hade företaget flera uppvärmningsmetoder; olja, direktverkande el och luftvärmepumpar och kände att de behövde hitta en helhetslösning. Med hjälp av Naturvårdsverkets satsning Klimatklivet blev det en investering i fjärrvärme.

Pålitligt, ekonomiskt och miljövänligt

Att valet föll på fjärrvärme förklarar Henrik så här:

– Det är ett användarvänligt format, utan besiktningar, tillsyn och dagligt underhåll. Fjärrvärme är pålitligt och ekonomiskt.

Att fjärrvärmen också är miljövänlig är något som är viktigt för Henrik och Rörvikshus.

– Vi släpper ut 75 ton mindre Co2 per år än tidigare.

Henrik pekar också på att fjärrvärme tar liten installationsyta och ger en stor effektbuffert.

Personliga kontakten viktig

– Jag är väldigt nöjd, säger Henrik. I min värld är den personliga kontakten extremt viktig för att jag ska känna mig bekväm med mina val. Från första mötet, via löpande planering, slutbesiktning och uppföljning ger jag Njudung Energi absolut högsta betyg.

Planera och se helheten, är Henriks bästa tips för den företagare som funderar på fjärrvärme. Prata också med personalen som ska ha användning av värmen så de får utrycka sina åsikter.