Sommartid på kundservice

Ska vi göra nåt klimatsmart tillsammans?

6 september, 2019

Ska vi göra nåt klimatsmart tillsammans?

Tillsammans med våra kunder kan vi göra många klimatsmarta grejer! Alla kan inte göra allt, men vi kan alla bidra med något. Så här under pågående Klimatvecka passar vi på att ge några tips på vad du och Njudung Energi kan göra tillsammans.

Sortera ditt avfall

Ditt matavfall kastar du i grön påse. Vår anläggning sorterar ut gröna påsar automatiskt och innehållet blir till biogas. Om det kommer annat än matavfall i den gröna påsen kan vi inte använda det, så hjälp oss och framförallt miljön, genom att sortera smart och rätt!

Även annat avfall än matrester ska sorteras såklart. Förpackningar, metall och glas kan återvinnas! Lämna detta på FTIs återvinningsstationer.

Elbilspoolen

Att ha en bil bara när du behöver den är klimatsmart. Bli medlem i Vetlanda elbilspool och slipp kostnader för ägande och service. Att bilen går på el är ju också jättebra. Bilpoolen finns centralt på Delfinparkeringen i Vetlanda, du kommer upp till 23 mil på en laddning och medlemskapet är gratis under 2019!

Välj bort faktura i pappersformat

Om du väljer digital faktura sparar vi både papper och transporter. Det finns olika möjligheter till papperslös fakturering, välj det som passar dig.

Fjärrvärme

Fjärrvärme är miljövänligt och driftsäkert. Väljer du fjärrvärme bidrar du till en bättre miljö, då nästan all fjärrvärme kommer från förnyelsebart träbränsle. Kontakta oss gärna om du vill byta till ett miljövänligare uppvärmningssätt.

Inom alla våra affärsområden finns såklart klimatsmarta saker vi kan göra tillsammans. Tänk över din el- och vattenförbrukning till exempel. Med bredband kan du utföra digitala tjänster som kan ersätta resor, transporter och postutskick. Tillsammans skapar vi en hållbar framtid.