Sommartid på kundservice

Trendbrott för elnätspriserna

9 juli, 2020

Trendbrott för elnätspriserna

Nils Holgersson-rapporten visar ett trendbrott för elnätspriser. Priset sjunker efter flera års höjningar. Vi är glada att kunna konstatera att Njudung Energi ligger bland de 40 billigaste i Sverige och är en av dem i landet där priset sjunkit mest.

– Eon är vår nätleverantör och vi har följt deras prisbild och därmed deras sänkning, säger Torbjörn Eklund, affärsområdeschef elnät.

Elnätsavgiften ska täcka underhåll, utveckling och drift av elnätet. Leverantör av elnätet kan du inte välja. Detta ska inte förväxlas med kostnaden för elförbrukningen, där du själv väljer leverantör och betalar för den el du förbrukar.

Nils Holgersson-rapporten är en jämförelse mellan olika kommuner, då det kommer till nyttigheter som alla eller många hushåll har; avfall, el, vatten och avlopp och värme. Rapporten görs av Bostadsrätterna, HSB Riksförbund, Hyresgästföreningen Riksförbundet, Riksbyggen och Sveriges Allmännytta och har tagits fram sedan 1996.

Totalt, med alla nyttigheter inräknade, ligger Vetlanda på en 42:a plats och Sävsjö på en 134:e plats av sammanlagt 290 kommuner i Nils Holgersson-rapporten för 2019.