Dokumentering av elnät i Östanå

Vatten, vatten, bara vanligt vatten...

5 juni, 2019

Vatten, vatten, bara vanligt vatten…

Eller är det så vanligt? Är det inte så att vatten är något alldeles speciellt som vi ska vara rädda om? Jo, det tror både vi och konstnären Jeanette Schäring.

Just nu pågår utställningen ”Vems vatten är du?” på Vetlanda museum. Vetlandaborna har fått lämna in sitt vatten tillsammans med en berättelse och nu hänger 100-tals kolvar i taket. Vattnet reagerar med växter, bakterier och ljus och får då olika färg, beroende på vad vattnet innehåller.

Jeanette Schärings syfte med utställningen är att visa vattnets värde och hur viktigt det är att vi är rädda om vårt känsliga vatten. Spännande och annorlunda!

Vetlandas godaste måltidsdryck

Självklart är Njudung Energi en del av den här utställningen tillsammans med bland andra Emåförbundet. Det är ju vi som ser till att du har rent (och gott!) dricksvatten i din kran. Invigningen av den delen av utställningen sker lördagen den 15 juni.

Vi bjuder bland annat på Vetlandas godaste måltidsdryck, berättar vad du får spola ner i toaletten och tar död på några myter om biltvätt. Dessutom kommer det att finnas lite kulturhistoria kring vattenförsörjningen. Emåförbundet visar kartor och intressant information om livet i och kring Emån.

Utställningen pågår fram till 15 september. Boka in ett besök, vetja!

Vetlanda museum håller öppet tisdag – söndag mellan 12 och 16.