Vattenavstängning Lasarettsgatan
Fibergrävning i Vetlanda centrum

Vattnet räckte inte ända fram

5 oktober, 2020

Vattnet räckte inte ända fram

Det gick inte hela vägen för Vetlandas och Sävsjös dricksvatten i dagens regionfinal i Kranvattentävlingen. Två kommuner gick direkt till final; Halmstad och Höganäs och två kommuner belönades med hedersomnämnande; Oskarshamn och Eksjö.

– Jag tycker ändå att vi har ett riktigt gott vatten, säger Kim Tietze, driftchef på VA, men idag räckte det inte i konkurrensen. Vi får istället gratulera finalisterna och skicka ett grattis till vår grannkommun Eksjö.

Lyfta vattenfrågorna

Att ha deltagit i Kranvattentävlingen har ändå givit Njudung Energi en extra anledning att lyfta vattenfrågorna nu under hösten.

– Vårt vatten är en viktig resurs och det är bra att ibland påminna om att vi inte ska ta rent och gott kranvatten för givet, säger Kim Tietze. Vi har ju också Kranmärkt vår verksamhet. Vi kommer naturligtvis att fortsätta prata om vårt viktigaste livsmedel, även utan en finalplats i tävlingen.

Porlande fräschör och finstämd energi

De bägge finalvattnen fick följande motiveringar av juryn: ”Balanserat med porlande fräschör och elegans. En stilfull törstsläckare” samt ”Ett kristallklart vatten med subtil och finstämd energi. Bjuder in till stora klunkar”.

Regionfinalen ägde rum på Teleborgs slott och juryn bestod av Gunilla Hultgren Karell, Solveig Sommarström, Linda Pérez, Göran Stenberg, delägare i vinbaren Winenine och landshövding Maria Arnholm.