Problem med vattenleveransen i Bäckaby
Sommaröppet på kundservice
Vi gräver för fiber i Vetlanda centrum

Vetlanda elbilspool rullar på

27 april, 2021

Vetlanda elbilspool rullar på

Vetlandas smartaste transportmedel! Ja, det tycker vi fortfarande att Vetlanda elbilspool är. Snäll mot miljön, smidig att använda och du slipper alla kringkostnader som det innebär att ha egen bil.

Två fräscha Nissan Leaf står på Delfinparkeringen i centrala Vetlanda. Bara att bli medlem och boka bil när du behöver!

Vetlanda elbilspool är ett samarbete mellan Njudung Energi och MoveAbout, där vi leasar bilarna och du som nyttjar poolen blir medlem hos MoveAbout.

Elbilspoolen funkar bra

Elbilspoolen fungerar väldigt bra. Medlemmarna kör försiktigt, är rädda om bilarna och följer de regler som finns. Men ibland händer incidenter. Någon kör för fort eller kanske använder bilen på ett olämpligt sätt. Det tycker vi är väldigt olyckligt och vi går alltid vidare med alla ärenden som rapporteras in till oss.

– Vi har inte tillgång till kundregistret, det tillhör MoveAbout, berättar Anton Petersén, projektledare på Njudung Energi, så vi rapporterar eventuella oegentligheter till MoveAbout och de utreder vidare. Vid grova förseelser kan man bli avstängd och förlora möjligheten att boka bil via poolen.

Bra alternativ till kollektivtrafik

Trots pandemin rullar bilarna i elbilspoolen.

– Elbilspoolen är ett tryggt och bra alternativ till att åka kollektivt, säger Anton Petersén. Bilarna hålls rena och är utrustade med handsprit. Även om man inte ska ut och resa i dessa tider kan man ibland behöva bil för att till exempel ta sig till affären och då är elbilspoolen ett bra val.