Lågt vattentryck i Skede   Läs mer
  Kundservice öppet 8-12 torsdagen 4 juni   Läs mer

Vi är bra på el

14 maj, 2019

Vi är bra på el

När du jobbar med elnät, jobbar du med en av samhällets allra viktigaste funktioner. Mats Thelander har jobbat med el i 28 år och han har en omväxlande och mångsidig tjänst på Njudung Energi. Det är både stort och smått.

–  Just nu har vi färdigställt elnätet till ett nytt bostadsområde, och påbörjat jobbet med att byta en av våra stora 40kV-transformatorer, berättar Mats. Det kan också handla om att hjälpa kunder med olika belysningslösningar. Att jobba på elnät är varierande och blir sällan tråkigt!

Med tanke på en hållbar framtid

Just nu pågår ett belysningsprojekt vid Tunneltorget i Sävsjö. Samtidigt grävs det ner luftburna ledningar utanför Komstad. Mycket sker med tanke på en hållbar framtid. Mats berättar att jobbet är tekniskt, men också socialt. Det kan handla om beräkningar och projektredovisningar, men även att finnas ute i fält och ha kontakt med exempelvis kommun, markägare eller myndigheter. Att få vara med i allt ifrån att ta fram investeringsplaner för året, till att jobba nära elmontörerna i deras praktiska arbete gör att man får en helhetssyn på affärsområdet.

  Roligast på jobbet? Mats får fundera en stund. Roligast är variationen, att jag får göra lite av varje. Och så är vi ett gött gäng, som jobbar bra tillsammans – det är viktigt för trivseln.

Njudung Energi är bra på el. Vi har lång erfarenhet och massor av kompetens och erfarenhet i organisationen. I över hundra år har el- och energiverken i Sävsjö och Vetlanda, som numera är sammanslaget till Njudung Energi, försett medborgarna med elektricitet. Affärsområde elnät på Njudung Energi sysselsätter idag 22 drivna och serviceinriktade medarbetare.

–  Gillar du att planera din dag, men samtidigt inte är rädd för att det händer en hel del spontant, då trivs du hos oss, säger Mats.