Sommartid på kundservice

Vi är kranmärkta!

13 juli, 2020

Vi är kranmärkta!

Kranvatten är bäst! Vi på Njudung Energi har därför bestämt oss för att i fortsättningen helt strunta i att köpa vatten på flaska. I personalrummen, när vi anordnar kurser, möten eller andra sammankomster. Därmed har vi Kranmärkt vår verksamhet hos branschorganisationen Svenskt Vatten.

– Att välja kranvatten är en självklarhet för oss med tanke på det hållbarhetsfokus som bolaget har, säger affärsområdeschefen för VA Daniel Mattsson.

Många fördelar

Att välja bort paketerat vatten har många fördelar. Inga förpackningar betyder inget avfall, inga transporter och inga utsläpp. Kranvatten är både färskt, nyttigt och lokalproducerat!

Efter semestern kommer det sättas upp snygga Kranmärkt-diplom, som påminner medarbetarna om att vara stolta över vårt kommunala dricksvatten och att vi alla bidrar till en bättre miljö. Det kommer också att köpas in karaffer att använda till konferensrum och personalrum. Skulle man bli sugen på bubbligt vatten håller vi också på att se över möjligheterna till kolsyrat vatten.

Vad innebär Kranmärkt?

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten istället för förpackat vatten. Det finns ingen kontroll att de kranmärkta organisationerna lever som de lär, men Daniel Mattsson är inte orolig:

– Med det fina vatten som vi tillverkar i vattenverken i våra kommuner finns helt enkelt ingen anledning att välja något annat än närproducerat.