Grävning för fiber Vetlanda centrum

Vi slopar nätavgiften på bredband

26 februari, 2021

Vi slopar nätavgiften på bredband

1 maj 2021 tar vi bort nätavgiften på bredband! Du kommer alltså inte att längre få någon månadskostnad för bredband på din faktura från Njudung Energi. Vi kommer i fortsättningen att fakturera nätavgiften direkt till tjänsteleverantören.
Detta innebär att tjänsteleverantörerna kan komma att välja att höja sitt pris för bredbandstjänsten.

– Njudung Energi styr inte över tjänsteleverantörernas prissättning och jag uppmanar alla kunder att göra prisjämförelser efter 1 maj, säger Timo Tinderbeck, affärsområdeschef

Förändringen innebär att det nu blir lika för alla, oavsett boendeform. Senaste åren har den som bor i lägenhet inte betalat nätavgift. Nu kan tjänsteleverantören komma att lägga kostnaden på kunden som köper bredbandstjänster, det väljer tjänsteleverantören själv. Kunder i villa har hela tiden betalat sin egen nätavgift.

Förändring i hastigheterna

Från och med 1 maj kommer Njudung Energi också göra en förändring, då det gäller bredbandshastigheterna. De hastigheter du kommer att kunna välja mellan är:

30/30
100/100
250/250
500/500
1000/1000

– Om du idag köper en annan hastighet än ovan så kommer din tjänsteleverantör be dig välja en av de här istället, säger Timo Tinderbeck.

Fritt att byta tjänsteleverantör

Vi har många tjänsteleverantörer att välja på i vårt öppna Stadsnät. Titta in på njudung.se/bredband och jämför gärna de olika leverantörernas utbud och priser. I det öppna Stadsnätet är du fri att byta hastighet eller tjänsteleverantör!

Frågor om tjänsteleverantörernas priser eller utbud ställer du alltid direkt till dem!