Inställda sophämtningsturer   Läs mer
  Planerat elavbrott Tallåsen, Sävsjö   Läs mer
  Fjärrvärmearbete på Floragatan   Läs mer

Kundservice

Information till våra leverantörer

Våra bolag

Bolagsnamn Organisationsnummer
Njudung Energi Vetlanda AB 556107-7248
Njudung Energi Sävsjö AB 556190-5802
Njudung Vetlanda Elnät AB 556819-4749
Njudung Avfallshantering AB 556672-7235

Organisationsnumret är även ID-numret för Pagero. Organisationsnumret skriver du utan bindestreck.

Vi omfattas av omvänd skatteskyldighet. Observera att detta inte gäller Njudung Avfallshantering AB.

Från och med 2019-04-01 gäller lagen om elektroniska fakturor. Denna innebär att vi från och med 1 april 2019 endast tar emot elektroniska fakturor. Detta gäller samtliga leverantörer. Observera att pdf inte räknas som elektronisk faktura!

Undantag

De leverantörer som  idag har löpande avtal med oss och där vi avtalat annan form av fakturering, kan fortsätta att skicka faktura som pdf, e-post eller som pappersfaktura tills dess avtalet gått ut. Alla nya leverantörsavtal kommer att innehålla krav på elektronisk fakturering.

Påminnelser

Fakturapåminnelser ska inte skickas via Pagero. Dessa tar vi emot på e-post ekonomi@njudung.se

Pagero – länkar och information

Njudung Energi tar emot elektroniska fakturor via Pagero.

Har du redan Pagero som tjänsteleverantör lägger du till Njudung Energi i ditt kundregister i Pagero och skickar en förfrågan till Njudung Energi.

Har du en annan tjänsteleverantör av elektroniska fakturor – beställ koppling till Pagero. Detta gör du hos din tjänsteleverantör. Därefter kontaktar du Njudung Energi på e-post ekonomi@njudung.se

Har du ingen lösning för att skicka elektroniska fakturor finns möjlighet att använda Pagero Free Web Portal. Här har du möjlighet att skicka upp till 36 fakturor per år utan kostnad.

Det finns också möjlighet att använda andra gratislösningar som du hittar på nätet. Detta passar dig som har ett mindre företag och som inte skickar så många fakturor under ett år.

Så här använder du Pagero – användarguide

Kontaktpersoner på Njudung Energi

Har du frågor om Pagero eller vår fakturahantering är du välkommen att kontakta oss. Använd i första hand e-post ekonomi@njudung.se

  • Frågor om anslutning till Pagero, användarsupport etc: Beáta Pálinkás, telefon 0383-76 38 31
  • Frågor om upphandlingar och avtal: Jennie Nielsen, telefon 0383-76 38 72
  • Allmänna frågor om Njudung Energis fakturahantering: Ove Edin, ekonomichef, telefon 0383-76 38 81

 

 

För att vi ska kunna ta emot fakturor måste de ha rätt uppgifter och vara rätt märkta. Tänk på följande:

  • Ställ fakturan till rätt bolag. Njudung Energi har fyra olika bolag (se ovan)
  • Märk fakturan med rätt zz-kod. Koden består av zz direkt följt av 3-5 siffror (utan mellanslag).
  • zz-koden ska finnas på fakturans första sida
  • Vi accepterar enbart 30 dagar netto som betalningsvillkor från ankomstdatum (om ej annat avtalats).

Fakturor som är ställda till fel juridisk person eller saknar ovanstående information kommer per automatik att returneras med krav på ny korrekt faktura samt uppdaterad fakturadatum och förfallodatum.

 

Vid inköp direkt i butik ska beställaren legitimera sig. Som leverantör ska du fråga efter beställarens namn, ZZ-kod samt vilket bolag inom Njudung Energi som ska faktureras. Saknar du som leverantör någon av dessa uppgifter får inga varor lämnas ut, eftersom vi då inte kan härleda inköpet. Lämna alltid en orderbekräftelse eller ett kvitto till beställaren från Njudung Energi. Observera att fakturan måste skickas elektroniskt, även vid butiksköp.

Det är endast fakturor vi vill ha via Pagero. Skulle du vilja skicka till exempel reklam vill vi ha detta i en separat försändelse till följande adress:

Njudung Energi Vetlanda AB
Box 154
574 22 Vetlanda

eller

Njudung Energi Sävsjö AB
Box 172
576 24 Sävsjö

Vilken är er fakturaadress?

Då den nya lagen om elektroniska fakturor träder i kraft 2019-04-01 har vi inte längre någon ”vanlig” fakturaadress. Vi hänvisar dig till Pagero eller annan tjänsteleverantör som hjälper dig att skicka elektroniska fakturor.

Vad händer om jag skickar en faktura via e-post eller papper?

Efter 2019-04-01 kan vi inte längre ta emot fakturor via e-post, papper eller pdf. Vi kommer att returnera fakturor i felaktigt format och ber dig skicka på nytt elektroniskt.

Gäller elektroniska fakturor för alla?

Ja, om du ska skicka en faktura till en offentlig sektor är kravet elektronisk faktura från och med 1 april 2019. Undantaget är de företag vi har avtal med och där vi inte haft med elektronisk fakturering i avtalet. Nya avtal kommer alltid att innehålla krav på elektronisk fakturering.

Jag har registrerat mig på Pageros Free Web Portal, och nu har jag frågor om faktureringen. Vart vänder jag mig?

Frågor om fakturor i Pagero, eller om du behöver support, vänder du dig till Pageros kontaktcenter, telefon 031-730 88 70 eller genom att skicka en förfrågan på Pageros hemsida.