Kundservice öppet 8-12 på torsdag   Läs mer

Kundservice

Fakturor & betalning

Som standard skickas fakturan ut per post under månadens första hälft. Vi erbjuder även andra mer miljövänliga alternativ som du kan läsa om nedan. Genom att till exempel välja E-fakturering sparar vi in på både papper, tryck och transport. Förfallodatum är alltid den sista vardagen i månaden.

 work

E-postfaktura är detsamma som en vanlig faktura, med skillnaden är att den skickas direkt till din e-postadress som en bifogad PDF-dokument istället att på papper. E-postfaktura är ett bra miljöval eftersom du sparar både papper, tryck och transport. Anmälan gör du enkelt genom att fylla i formuläret för e-postfaktura på Mina sidor. Tjänsten är helt gratis. Anmälan gäller alla dina anläggningar.

Viktigt att tänka på:
För att säkerställa att våra mail kommer fram som de ska kan du lägga till oss i din adressbok – fakturas avsändare kommer vara noreply@epostfaktura.nu. Skulle du sakna ett av våra mail, kolla din skräppostmapp.
Välj ett giltigt formulär

 

Du behöver inte tänka på fakturans förfallodag eftersom fakturabeloppet dras automatisk från ditt konto. Det enda du behöver göra är att se till att det finns pengar på kontot. Din faktura skickas ut som vanligt så man ser vad fakturan gäller, men giltigt inbetalningskort saknas. På kontoutdraget från din bank får du sedan en bekräftelse på att fakturan är betald.

Hur anmäler jag mig?

Det är väldigt enkelt att själv anmäla Autogiro via sin internetbank! Menyerna kan se olika ut för olika banker, men du bör kunna hitta någonting om ”Ansök om autogiro” eller ”Anslut autogiro”, där kan du sedan söka efter ”Njudung energi” och klicka på ”Anmäl”, alternativt ”Ansök”. Kontakta din banks kundtjänst om du behöver hjälp i Internetbanken.

Om du inte har tillgång till din internetbank kan du ansöka genom att fylla i ansökningsblanketten nedan. Fyll i blanketten direkt på skärmen, skriv ut, underteckna och skicka den i brev till oss . Har du möjlighet att skanna in den underskrivna blankettan skickas den till info@njudung.se Du kan även hämta eller beställa pappersblankett hos vår kundservice. När du fått en faktura där det står att beloppet dras via autogiro så fungerar betalningen automatiskt. Du kan avbryta autogirobetalningen när som helst. Ring till vår kundservice så ordnar vi så att du övergår till betalning via bankgiro eller annat önskat betalningssätt.

Autogiroblankett

Viktigt att tänka på: Se till att ha täckning för fakturabeloppet på ditt konto dagen innan förfallodatum så slipper du onödiga påminnelseavgifter. Om du inte har täckning när vi gjort den första dragningen försöker vi igen dagen efter.

Kostnad?
Det kostar inget att få autogiro.

Miljöval
Kombinera autogiro med e-postfaktura för ett mer miljövänligt alternativ

E-faktura innebär att vi elektroniskt skickar fakturan till din Internetbank. E-fakturan innehåller samma uppgifter och kommer med samma tidsintervall som dina tidigare fakturor. När du loggar in på Internetbanken får du besked om att du har mottagit nya e-fakturor. Du kan då välja på att godkänna betalning direkt eller att titta på fakturaspecifikationen innan du godkänner den. När din anmälan är mottagen och registrerad kommer inga pappersfakturor att skickas till dig.

Finns det inga pengar på förfallodagen skickar vi en påminnelse plus lagstadgad avgift. Du kan själv bestämma om du vill avsluta betalning via e-faktura. Kontakta din bank och kundservice på Njudung Energi. Det fungerar utmärkt att ha e-faktura tillsammans med autogiro. Givetvis betalas inga fakturor utan ditt aktiva godkännande.

Kostnad?
Det kostar inget att få e-faktura.

Säkerhet?
Det är bara du som kan se e-fakturan via din Internetbank.

Hur anmäler jag mig?
För att identifiera dig hos Njudung Energi används ditt namn och kundnummer. Uppgifterna finns på din Faktura.

Övriga ändringar
Om du vill ändra andra uppgifter på dina avtal eller veta mer om Njudung Energis e-faktura är du välkommen att kontakta kundservice.

Om du som kund hos oss på Njudung Energi nyttjar Kivra  kommer du automatiskt att få din faktura via din digitala brevlåda. Detta gäller dock inte de kunder som använder sig av autogiro och e-faktura, där kommer inte ditt val av faktureringssätt att ändras om du själv inte önskar detta.

Kostnad?
Det är kostnadsfritt att använda sig av Kivra.

Hur avanmäler jag mig?
Vill du inte ha din faktura digitalt via ditt Kivra kan du enkelt gå in i appen och bocka ur Njudung Energi som avsändare.

Övriga frågor?
Vid övriga frågor om fakturor via Kivra är du välkommen att kontakta Kundservice.

Påminnelse

Vid utebliven betalning skickas en påminnelse, en lagreglerad påminnelseavgift om 60 kronor samt dröjsmålsränta som beräknas till betalningsdagen kommer att påföras nästa faktura.

Har du betalat fakturan i tid men ändå fått en påminnelse ber vi dig kontrollera att du angett rätt betalningsuppgifter.

Utebliven betalning

Uteblir betalning trots påminnelse kommer fakturan lämnas vidare till vårt ombud för inkassoåtgärd, detta medför ytterligare kostnader samt att leveransen kan komma att frånkopplas.