Driftstörning på elnätet i Sävsjö

Men vad gör vi på Flishult nu?

29 januari, 2021

Men vad gör vi på Flishult nu?

Sedan Kretslopp Sydost tog över ansvaret för hushållsavfall vid årsskiftet har vi förstått att det är lite förvirring kring Flishult. Vad jobbar vi med där? Nu reder vi ut hur det är.

Först och främst: Njudung Energi har fortfarande en massa viktig verksamhet på Flishult. Vi jobbar med deponering och behandling av olika avfallsslag. Vi hjälper företag och industrier att ta hand om deras verksamhetsavfall och se till att det behandlas på rätt sätt. Flishult är en regional leveransplats med ett stort upptagningsområde. Vi hanterar inte mindre än cirka 150 000 ton avfall om året i dagsläget!

Vi jobbar också med att rena vatten i vår våtkemiska anläggning. Där har vi oljeavskiljare och rening av tvätthallsslam, men också rening av andra industriella vatten. Vi behandlar cirka 10 000 ton där per år.

Förorenad mark

Njudung Energi hjälper också kommuner, företag och ibland privatpersoner med provtagningar, saneringsplaner, förstudier och saneringsarbete för förorenad mark. Massor från saneringar deponerar vi på Flishult.

– Vi är även fortsättningsvis en stark och kunnig samarbetspartner med god kompetens när det handlar om verksamhetsavfall och förorenad mark, säger Mats Fasth, driftchef på Flishult. De här bitarna är något vi jobbat med hela tiden och det kommer även i fortsättningen vara en viktig del av Njudung Energis hållbara verksamhet.

Tretton medarbetare på miljö och återvinning

Njudung Energi har tretton medarbetare inom affärsområde Miljö och återvinning. Tio personer jobbar på Flishult och tre personer sitter på kontoret på Upplandavägen. Tillförordnad affärsområdeschef är Marcus Tingvall.

Delad arbetsplats

Den delen av Flishult som handlar om hushållsavfall, till exempel det du lämnar i containrarna på rampen eller i återvinningshuset, tillhör nu Kretslopp Sydost. Det är också de som sorterar röda och gröna påsar. Kretslopp Sydost kommer i fortsättningen vara en kund till Njudung Energi, med mycket avfall.

Därmed delar vi på Njudung Energi arbetsplats med medarbetarna på Kretslopp Sydost, men vi har helt enkelt olika inriktningar inom avfallshantering.