Vattenavstängning Lasarettsgatan
Fibergrävning i Vetlanda centrum

Fjärrvärme

Miljövänlig, prisvärd och bekymmersfri uppvärmning

Anslutningar

Fjärrvärmeinstallationen ryms på en betydligt mindre yta än en gammal oljepanna och består av en kompakt, tyst och luktfri värmeväxlare. Anläggningen är ren och lättskött. Bilden visar ett värmepaket för en normalvilla. Variationer kan förekomma men alla typer av utrusningar är både lätta att sköta och tar minimal plats.

Handbok från Svensk fjärrvärme

I dokumentlistan nedan hittar du en utmärkt handbok som beskriver funktion och ger tips om skötsel av värmesystem.

Ny anslutning

Nya anslutningar görs i områden där fjärrvärmenät finns eller ska etableras.Anmälan om intresse för att ansluta sin fastighet görs via epost till info@njudung.se. En bedömning görs av möjligheterna att kunna uppfylla önskemålet.
Ett kostnadsförslag och en tidplan tas fram tillsammans med dig som blivande kund och vi kommer överens om villkoren.

Installationsarbetet i fastigheten ska utförs av en auktoriserad rörinstallatör som innan arbetet påbörjas ska skicka en föranmälan till Njudung Energi. Blankett för detta finns nedan. Blanketten är i pdf-format, öppnas i nytt fönster och kan fyllas i på skärmen och sparas. Fyll i, skriv ut, underteckna och skicka som brev eller som scannad bild via e-post!

Till föranmälan

För elinstallatörer

Njudung Energi tillämpar som standard att inkommande fjärrvärmerör i fastigheter ska potentialutjämnas genom att anslutas till huvudjordningsskenan. Detta enligt elinstallationsreglerna SS 436 40 00 2.1.9. Arbetet ska utföras av den elinstallatör som rörinstallatören angett i anmälan. Särskild kopplingslåda för installationen erhålls utan kostnad från Njudung Energis mätarverkstad och rimlig kostnad för elinstallationsarbetet kan debiteras till Njudung Energi. Kravet är till för att uppnå hög personsäkerhet och för att undvika överspänningar.